De dee​​​​​​​lnemende teams en hun goede doelen

 

Club Goede Doel
RC Nijmegen Stad en Land Besteedt hun prijzengeld aan Sumbing Bibir. In Indonesië worden relatief veel kinderen met een gespleten lip, kaak of gehemelte (schisis) geboren. Een aandoening die met een operatie prima is te verhelpen. Maar helaas hebben veel ouders van die kinderen daar het geld niet voor. Stichting Sumbing Bibir helpt deze kinderen met een behandeling bij aangeboren aandoeningen in hun aangezicht, in Indonesië maar ook in andere ontwikkelingslanden.
RC Wijchen-Beuningen Tweestromenland icm Lions Wijchen Strijden voor: zuurstofapparatuur, welke nodig zijn in het Sengerema Hospital in Tanzania.
RC Midden Betuwe-Valburg Gaat de strijd aan om Outward Bound te ondersteunen. Outward Bound helpt jongeren met het ontwikkelen van persoonlijke, sociale en emotionele vaardigheden, via een uitwisselingsprogramma in Wales, zodat deze jongeren bij thuiskomst (en op school of in het werk) beter voor zichzelf en anderen kunnen zorgen.
RC Rijk van Nijmegen Biedt het prijzengeld aan St. Koprol, Sporten op Maat. Koprol is dé aanbieder in de regio Nijmegen van sport op maat voor iedereen die niet kan of wil sporten in het reguliere sportaanbod. Bij Koprol sporten en bewegen zij veilig met passie en plezier onder deskundige begeleiding vanuit een professioneel geleide organisatie. Een sportieve leefstijl draagt bij aan een goede gezondheid. Of het nou gaat om behoud of herstel of preventie.
RC Zaltbommel Zet zich tijdens Botary2022 in voor Het Veteranen Research Team. Deze stichting stelt zich ten doel om overheidsdiensten, zoals politieteams te steunen in een zoektocht naar een vermist persoon. De aangesloten vrijwilligers bundelen hierbij de kracht en kennis die zij als veteranen en overig geüniformeerd personeel hebben opgedaan. Om dit werk te kunnen doen is geld nodig voor (speciale) kleding of reizen naar de plaats van vermissing.
RC Arnhem-Oost Roeit voor Spierziekte Nederland, met name voor de bestrijding of behandeling van Duchenne spierdystrofie. Dit is een ernstige erfelijke spierziekte die de spieren aantast en verzwakt. De eerste verschijnselen zijn vaak al voor het tweede levensjaar zichtbaar. Op den duur kunnen de aangetaste spieren niet meer gebruikt worden. Duchenne spierdystrofie treft nagenoeg altijd jongens.
RC Leudal Zet zich in voor Welzijn voor Allen, een Rotary-stichting die kleine lokale goede doelen financiert. Zo werd afgelopen zomer voor 5 gezinnen die al jaren niet meer op vakantie konden, een week kamperen in een stacaravan op een lokale camping geregeld. De reacties waren hartverwarmend! 
RC Westdorpe-Zelzate / Euregio Ondersteunt met hun roeiteam St. Sint Helpt. Sinterklaas is helaas niet voor ieder kind een vanzelfsprekendheid. Honderden (basis)schoolkinderen in Zeeuws Vlaanderen groeien op in (verborgen) armoede in 2022. En ieder jaar, zien we de aantallen groeien. Dus nog meer kinderen hebben uw hulp nodig. Stichting Sint Helpt wil daarom zo veel mogelijk van deze kinderen een mooi sinterklaaspakket (t.w.v. 40,- per kind) geven. Want ieder kind verdient toch een mooi cadeau op 5 december?!!
RC Tiel-Waalstreek Gaat dit jaar in de strijd voor Voedselbank Tiel en Voedselbank Druten. Meer dan 1 miljoen mensen in Nederland leven onder de armoedegrens. Er hoeft niemand honger te hebben als we voedseloverschotten aan deze mensen geven. Dat is goed voor mens én milieu. De vrijwilligers bij de voedselbanken delen elke week eten uit aan mensen die dat tijdelijk hard nodig hebben.
RC Geldermalsen-Waalkant Wil het geld doneren aan Stichting Leergeld West-Betuwe. Steeds meer kinderen in Nederland kunnen om financiële redenen niet meedoen aan activiteiten die voor hun leeftijdsgenootjes heel normaal zijn. Zij staan vaak letterlijk aan de zijlijn. Leergeld wil deze kinderen mee laten doen!
RC Tiel De Langste Boomgaard van Europa. Het moet de langste boomgaard van Europa worden: 33 kilometer aan fruit-, laan- en sierbomen, geplant in de groene strook tussen de A15 en het geluidsscherm van de Betuwelijn. De recordlange boomgaard zal het zicht vanaf de snelweg verfraaien, vangt fijnstof op, biedt plek aan vogels en insecten en geeft de identiteit van het rivierengebied weer. In totaal zullen er 24.243 bomen worden aangeplant.

 


powered by keesweb.nl