Zondag 18 septembe 2022 vond de 9e editie plaats. Ondanks de barre weersomstandigheden hebben 11 roeiteams zich ingezet voor hun eigen goede doel. Na drie kwalificatierondes volgden drie finales: een troostfinale, de halve finale en dé Finale. Uiteindelijk zijn zes prijzen uitgereikt; zes geldbedragen die direct worden doorgegeven naar een goed doel. Zodoende is Botary een wedstrijd die alleen maar winnaars kent, want het goede doel heeft sowieso gewonnen!

 

 De winnaars van dit jaar en hun gekozen goede doel zijn:

  • Hoofdprijs: Rotaryclub Tiel-Waalstreek, met als goede doel: Voedselbanken Druten en Tiel
  • Tweede prijs: Rotaryclub Midden Betuwe-Valburg, met als goed doel: Outward Bound
  • Derde prijs: Rotaryclub Wijchen-Beuningen-Tweestromenland icm Lyonsclub Wijchen, en het prijzengeld gaat naar het Sengerema Hospital in Tanzania voor de aanschaf van zuurstofflessen
  • Vierde prijs: Rotaryclub Arnhem-Oost, hun prijzengeld is bestemd voor onderzoek naar en behandeling van Duchenne spierdystrofie
  • Winnaar semifinale: Rotaryclub Rijk van Nijmegen geeft het prijzengeld aan de Nijmeegse stichting Koprol
  • Winnaar troostfinale: Rotaryclub Geldermalsen-Waalkant heeft als goed doel gekozen voor Stichting Leergeld West-Betuwe.

 

Deze geldbedragen komen voort uit het inschrijfgeld van alle deelnemende teams en werd aangevuld met sponsorgelden. Want ook dit jaar hebben we weer kunnen rekenen op financiële en materiële steun van vele bedrijven, instellingen en particulieren uit onze regio. Zie ook: "  Sponsors 2022" .

Rotaryclub Maas en Waal ondersteunt met het organiseren van de Botary 2022 stichting Meervoormekaar en het opgehaalde geldbedrag zal besteed worden aan woninginrichting en noodzakelijke behoeften van statushouders met een verblijfvergunning.

Rest ons hier iedereen te bedanken die deze editie van Botary Maas en Waal wederom tot een succes hebben gemaakt! Op naar onze tiende en tevens jubileumeditie!

 

 


powered by keesweb.nl