Nieuwe Botarydatum is bekend: zondag 25 september 2016


Rotaryclub Maas en Waal heeftin 2015 voor de derde keer ‘De Botary’ georganiseerd. Deze unieke sloepenrace tussen serviceclubs is wederom gevaren op de Gouden Ham (bij Maasbommel), waarbij iedere club een fanatieke strijd heeft geleverd voor het door hem gekozen goede doel.

Hoe gaat het in zijn werk: Ieder team bestaat uit acht deelnemers (leden!) en legt € 800,00 roeigeld in. Het totaal aan roeigeld wordt verdeeld over de nummers 1,2 en 3, en komt zo volledig ten goede aan de goede doelen waarvoor zij hebben gestreden. Dit alles speelde zich af op het water en op en rond het terras van horecagelegenheid Moeke Mooren te Appeltern.

De Botary zelf vond plaats op zondag 13 september. In de ochtend kregen alle teams de gelegenheid om te trainen. In de middag strijdden de teams in drie races om een finaleplaats. Dit alles in vier professionele wedstrijdsloepen onder begeleiding van een professionele stuurman. Samen met de snelste numero 2 werd vervolgens de finale gevaren, waarna de dag wordt afgesloten met de prijsuitreiking met borrel.

Wij zijn trots dat we dit jaar met het maximale aantal van twaalf deelnemende teams van start zijn gegaan.

Een foto-impressie van de dag vindt hier. Of bekijk de fraaie aftermovie

Na spannende races heeft Rotary Tiel Waalstreek de Botary 2015 gewonnen; hiervoor ontvingen zij een cheque  van € 4.800,-. Dit geld besteden zij aan een Duofiets voor Stichting de Herbergier in Beneden-Leeuwen.

Als tweede eindigde Rotaryclub Maas en Waal, die hun cheque twv € 3400,- doneren aan Stichting Sprankel. De derde prijs was voor RC Nijmegen- Rijk van Nijmegen, die hun checque van € 1.400,- schenken aan Stichting Bambanani, een stichting voor kinderen in Zuid-Afrika.

 


powered by keesweb.nl