Rotaryclub Tiel - Waalstreek wint in een toptijd

 

De eerste heat ging tussen RC Nijmegen - Stad en Land, de Lions Maas & Waal, RC Oss Maasland, en RC Geldermalsen Waalkant. De Lions Maas & Waal gingen als winnaar naar de finale, en RC Nijmegen - Stad en Land zetten de tijd voor nr. 2 op 21:28.

Heat twee met RC Tiel - Waalstreek, de Lions & RC Wijchen - Beuningen, RC Rijk van Nijmegen en de RC Schaijk - Land van Ravenstein. RC Tiel - Waalstreek won deze race met, zo bleek later, de snelste tijd van de dag: 19:06. RC Rijk van Nijmegen verbeterde de tijd van de snelste 2e met een minuut naar 20:27.

De derde heat ging tussen RC Zaltbommel, RC Nijmegen, RC Tiel, en de organiserende club RC Wamel – Maas en Waal. Deze race werd gewonnen door RC Wamel - Maas en Waal, en wederom werd de tijd van de snelste 2e verbetert. RC Zaltbommel dook 4 seconden onder de tijd van RC Rijk van Nijmegen en bemachtigde daarmee ook een plaatst in de Finale.

Na de loting van de boten was het startveld RC Tiel - Waalstreek (winnaar heat 2), Lions Maas & Waal (winnaar heat 1), , en RC Wamel – Maas en Waal (winnaar heat 3) en RC Zaltbommel (snelste 2e). RC Tiel - Waalstreek kon met de toegenomen wind toch het ritme van de Heat weer vinden en won de race met een aantal bootlengten. Ook RC Wamel - Maas en Waal roeide een vergelijkbare race als in de heat en werd 2e. Doordat RC Zaltbommel niet het ritme vond van de heat konden de Lions Maas & Waal met de derde prijs naar huis. Een mooie ontknoping van de dag; maar nog belangrijker, drie mooie doelen die we met de 12 teams hebben kunnen ondersteunen!

 


powered by keesweb.nl